ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА


Дервента је средина са богатом спортском традицијом, а спортску и рекреативну инфраструктуру чине спортска дворана, базени са спортским теренима, фудбалски стадион и рукометно игралиште, те већи број мањих игралишта и спортских сала.

Спортско-културни центар Дервента - Спортска дворана налази се на улазу у градско насеље Дервенту из правца Прњавора и Српца. Репрезентативни објекат површине је 6.250 м2, а капацитет спортске дворане је 3.000 посјетилаца. Поред спортских активности у установи се одржавају културно-забавне манифестације. Традиционалне манифестације, које се организују у СКЦ Дервента су: Сајам привреде и туризма у склопу традиционалног Дервентског вашара, Новогодишњи турнир у малом фудбалу - Футсал, Спортске радничке игре, традиционални Фестивал изворне пјесме, Интер-фолк фест као и друге значајне манифестације.

Спортско-рекреативни центар „Олимп“ – Центар, власништво Андрије Бјелошевића, налази се на лијевој обали Укрине, уз саму ријеку и градски парк. Центар чине олимпијски базен димензија 50 m x 22 m и дубине од 1,8 до 4,5 метара; средњи рекреативни базен димензија 25 m x 15 m и дубине 1,65 метара; мали дјечији базен елипсастог облика са одговарајућом дубином за дјецу; игралиште за рукомет, одбојку, кошарку и мали фудбал; тениски терен, куглана и кафе бар.Број прегледа: 5836

Назад
Врх странице
БуџетСкупштински материјалЈавне расправеЛинкови