Nazad

20.04.2017 11:43:55 [Protokol]

Delegacija Dervente posjetila sajam "Grapos Ekspo 2017" u Gračanici

Delegacija opštine Derventa,koju je predvodio načelnik opštine Milorad Simić ,prisustvovala je utorak, 18. aprila 2017. godine, otvaranju 7. Međunarodnog sajma preduzetništva i obrta "Grapos-Ekspo 2017." u Gračanici.
U delegaciji su pored načelnika Simića bili i direktori Sportsko-kulturnog centra Miroslav Simić i "Derventskog lista i Radio Dervente" Čedo Vujičić te predstavnici i saradnici Turističke organizacije opštine Derventa.
Bila je ovo prilika da se predstavnici Dervente susretnu sa mnogobrojnim izlagačima na sajmu,koji  učestvuju i na "Sajmu privrede i turizma" u Derventi. Delegacija je razgovarala i sa većim brojem  izlagača koji su zainteresovani za učešće  na derventskom sajmu u avgustu ove godine, pa će se vjerovatno ovogodišnji broj učesnika biti veći, a susrela se i sa predstavnicima Privredne  komore  Distrikta Brčko. Posjećeni su štandovi  većine izlagača, kao i  štand "Turističke organizacije opštine Dervente" gdje su osim propagandnog materijala, bile izložene i rukotvorine Kate Stupar,šargije i violine Slavka Markovića, zdrava hrana sa poljoprivrednog gazdinstva Branislava Đekića, medenjaci Snježane Pavković i rukotvorine Koviljke Đuraš.Na sajmu će svoje proizvode izložiti i Sanja Avramov i čokolaterija iz Dervente.
Sajam u Gračanici je jedan od najvećih sajmova privrede u BiH, a ove godine se održava od 18.do 22.aprila.Na sajmu učestvuje preko 300 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije,Slovenije, Makedonije, Italije i Njemačke,a sajam se nalazi na 6.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i 4.000 metara otvorenog sajamskog prostora.Sektori koji su zastupljeni na sajmu su drvni i metalski sektor,poljoprivreda, turizam, stari zanati, obrt i građevinarstvo.


Broj pregleda: 125

Vrh stranice