Nazad

21.09.2017 12:22:26 [Protokol]

Turistička organizacija Dervente učestvovala na sajmovima u Brodu I Aleksandrovcu

 

 

 

 

 

 

U organizaciji Opštine Brod i Turističke organizacije Brod, u Brodu je održan 5.Sajam privrede, poljoprivrede i turizma 2017. godine.Na otvaranju sajma bila je prisutna i delegacija opštine Derventa na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Simićem.
Među oko stotinu izlagača iz Republike Srpske,Federacije BiH i Hrvatske učesnik je bila i Turistička organizacija opštine Derventa.Sajam je otvorio Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju koji je naglasio da je ovo prilika da se prikažu potencijali Broda ali i cijele Posavine.Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić je rekao da sajam predstavlja priliku za nove poslovne kontakte ali i nova radna mjesta i istakao da se broj učesnika povećava iz godine u godinu.
Otvaranju sajma su prisustvovali i potpredsjednik RS Josip Jerković, ministar Davor Čordaš, načelnik opštine Modriča te predstavnici gradova  i opština Srbije sa kojima Brod sarađuje. Ove godine na sajmu su bili i gosti iz Poljske.
Turistička organizacija Dervente učestvovala je ,proteklog vikenda , i na Sajmu kućne radinosti, starih zanata,tradicionalne gastronomije i turizma u Aleksandrovcu.Bio je ovo treći sajam, održan pod nazivom "Laktaši etno 2017".
Uz predstavnike Turističke organizacije,na sajmu su se predstavili i Slavko Marković koji se bavi izradom šargija i violina, Kata Stupar i Koviljka Đuraš koje se bave izradom rukotvorina derventskog kraja.
Sajam u Laktašima  je okupio ukupno 40 izlagača,a bio je i prilika za promociju turističkog potencijala opštine koji je ,prema ocjenama mnogih, u rangu koji imaju Jahorina i Banja Vručica.Broj pregleda: 105

Vrh stranice