Назад

ОБРАЗОВАЊЕ

Јавна установа основна школа
"Ђорђо Панзаловић" Осиња


Централна школа у Осињи изграђена је 1961. године властитим средствима становништва осињског краја. У акцији 1000 нових школа у БиХ уз централну школу дограђен је и објекат са двије учионице и радионицом за радно и техничко образовање и васпитање.

Школа се налази у јужном дијелу општине Дервента којем гравитирају сљедећа насељена мјеста: Горњи и Доњи Церани, Доња и Горња Осиња , Појезна, Црнча те дијелови Горње и Доње Лупљанице, Велике и Мале Сочанице. Од центра општине школа је удаљена 23 километра.
У послијератном периоду извршена је адаптација објеката централне и подручних школа. Из донаторских средстава World Vision-а и средстава Министарства просвјете и културе РС извршена је 1999. и 2002. године адаптација објекта централне школе.
Данас у саставу централне, деветоразредне школе има пет подручних, петоразредних школа и то у  Горњим Церанима, Црнчи, Доњим Церанима, Појезни и Доњој Осињи.

У школској 2014/15. години школу похађа 315 ученика распоређених у 25 одјељења, 9 виших и 16 нижих, а школу похађа и 15-оро дјеце са посебним потребама.

У школи је запослено укупно 56 радника од чега 17 наставника разредне наставе и 22 наставника предметне наставе.

Разредна настава и ваннаставне активности у свим секцијама изводе се према редовном Наставном плану и програму. У претходној школској години ученици ове школе постигли су значајне успјехе на општинским такмичењима  из математике, историје, српског језика и на спортским такмичењима.


: 8560

Врх странице